Jury
Spillefilm

Anna Margarita Albelo

Forfatter, regissør og produsent

Anna Margarita Albelo er en cubansk-amerikansk forfatter, regissør og produsent som jobber innen film, TV og LHBTQ+-aktivisme. Med base i både USA og Frankrike har Anna skapt over et dusin prisvinnende filmer innen både fiksjon og dokumentar, som fremhever kvinner og mangfold foran og bak kamera. Hennes prisvinnende spillefilm Whos Afraid of Vagina Wolf? ble vist over hele verden, og kortfilmen The Turkey fra 2008 ble vist på filmfestivalen i Cannes, hvor Anna var jurymedlem for Queer Palm Award i 2014, og ble videre valgt som deres ambassadør i 2019.

Ingrid Liavaag

Regissør og skuespiller

Ingrid Liavaag er en norsk skuespiller og regissør som jobber innen film og scenekunst. Hun er utdannet fra Ecole Jacques Lecoq i Paris, der hun også studerte scenografi ved Laboratory of Movement Study (L.E.M.). Hun har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Hun er medgrunnlegger av det internasjonale teaterkompaniet LiLiRe og filmkollektivet Peggy Høy. Hennes siste kortfilm Regissøren, medregissert av Linda Gathu, vant Kritikerprisen på årets Kortfilmfestivalen i Grimstad. Liavaag er for tiden aktuell med kunstprosjektet Knuter som vises på Vega Scene høst 2022. 

Marin Håskjold

Kunstner, filmskaper og produsent

Marin Håskjold er en norsk kunstner, filmskaper og produsent utdannet ved Nordland kunst og filmskole. Hun har laget en rekke kortfilmer, kunstfilmer og musikkvideoer, blant annet I kveld er det lov å være mann (2017), Talkshow (2020) og Hva er en kvinne?(2021). Hun har stilt ut og vist filmene sine på en rekke visningsrom og filmfestivaler, som blant annet Nordisk Panorama og Tate Modern. Hennes kortfilm Hva er en kvinne? har vunnet en rekke priser, deriblant Amandaprisen i 2021. Håskjold er medeier i distribusjonsselskapet Jack Filmbyrå som arbeider for spredning av den kunstneriske filmen.

Jury
Dokumentar

Sabina Jacobsson

Kunstner, fotograf og regissør

Sabina Jacobsson ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Trondheim i 2000, og er en prisvinnende kunstner innen felt som blant annet film, foto, tegning og installasjoner. Hun har hatt flere soloutstillinger og filmvisninger i Norge og internasjonalt. Jacobsson mottok Statens garantiinntekt for kunstnere i 2012. Hun jobber også med videodesign for dans og teater og er fast foreleser ved forskjellige skoler i Oslo

Halvard Haldorsen

Programleder og festivalgrunnlegger

Halvard Haldorsen er en av grunnleggerne av Oslo/Fusion filmfestival, da under navnet Homofilmfestivalen. Han har bakgrunn som programleder for flere radio- og TV-program, blant andre Radioselskapet på P2 og Filmredaksjonen på NRK2. Han har sittet i flere filmfestivaljuryer, inkludert ved Kortfilmfestivalen i Grimstad og Berlinales skeive filmpris, Teddy Award.

Miki Gebrelul

Utstillingsleder

Miki Gebrelul er utstillingsleder ved Fotogalleriet i Oslo, og har produsert flere store arrangementer i og utenfor kunstfeltet, inkludert offentlige programmer på Fotogalleriet i forbindelse med utstillingene Ta plass og Skeive Ikoner, samt for Studentene og Akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH). Gebrelul har en bakgrunn innen pedagogikk, og våren 2023 avslutter de sin master i kjønnsstudier på Universitetet i Oslo. De forsker og skriver om identitetsforståelse blant skeive nordmenn med minoritetsbakgrunn, et miljø hun selv er aktiv del av som ungdomskoordinator i Salam Norge.

Jury
Kortfilm

Hamza Kader

Skuespiller og filmskaper

Hamza Kader er en Oslo-basert skuespiller og filmskaper. Han er blant annet kjent for sin rolle som Liiban i NRKs TV-serie 22.juli, samt kortfilmene Hvorfor er du svart?, basert på hans egen monolog og som vant Gnistprisen på Kortfilmfestivalen 2021, og Walaac, vinner av Gullstolen for beste norske film på Kortfilmfestivalen i 2022. Han har flere prosjekter i utvikling, og i høst startet han på sin mastergrad ved manuslinjen på Den norske filmskolen.

Trevor Anderson

Forfatter, regissør og skuespiller

Trevor Anderson er en forfatter, regissør og skuespiller hvis kortfilmer har vært på mange internasjonale festivaler, inkludert Oslo/Fusion. Arbeidet hans har blitt vist tre ganger på Sundance og to ganger på Berlinalen, hvor hans musikal The Man That Got Away (2012) vant D.A.A.D. Kortfilmprisen. The Little Deputy (2015) og Docking (2019) hadde begge premiere på Sundance, og ble kåret til Canadas topp ti av Toronto International Film Festival. Trevors første spillefilm, Before I Change My Mind, hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Locarno i år.

Tonje Alice Madsen

Kreativ produsent og billedkunstner

Tonje Alice Madsen (hun/hen) er kreativ produsent i Twentyone Pictures og utdannet billedkunstner med Master i tidsbaserte medier fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i København. Hun var medprodusent på Ellen Ugelstads The Wonders Beneath The Sea som vant Gullstolen på Kortfilmfestivalen 2021 og produserer nå langfilmen The Recovery Channel og Thomas Østbyes dokumentar Samfunnet. I egen kunstnerisk praksis har hen jobbet med video, foto, tekst og performance, vist på blant annet Rotterdam filmfestival (IFFR), Images Festival Toronto, Transmediale, European Media Art Festival og Nikolaj Kunsthal i København.

Jury
Ungdomsjury

Noor Bragstad

Kunstner, nestleder Skeiv ungdom Oslo Viken

Noor Bragstad (hen/de) er en 25 årig ikke-binær kunstner og nestleder i Skeiv ungdom Oslo Viken. Hen er utdannet skuespiller og har arbeidet med alt fra scenekunst til tatovering og billedkunst. Noor er svært politisk interessert, hjertesaken deres er transpersoners levekår og helsetilbud, med spesielt fokus på interseksjonalitet og barn og ungdom.

Theo Mekonnen Myking

Kunstner

Theo Mekonnen Myking (han/ham) er en 22 år gammel mangefasettert kreativ person som beveger seg gjennom verden på en måte som ikke går ubemerket hen. Han har studert kunst både ved Bergen kunstskole og Einar Granum kunstskole.  Hans utseende/kropp og bevegelse er et verktøy for hans uttrykk, ved hjelp av kreativ sminke og klær for å frigjøre seg fra samfunnspress og forventninger rundt kjønn og identitet. Han jobber for tiden med sin første soloforestilling som vil finne sted på Nasjonalmuséet i slutten av september.

Helin Sado

Fotograf, aktivist

Helin Sado (hen/de) er en 24 år gammel fotostudent. Hen har fokus på skeive kvinner, ikke-binære og transpersoner med minoritetsbakgrunn (POC). Hen er også involvert i antirasistisk arbeid og aktivisme generelt. Hen jobber med og er frivillig for organisasjoner som Salam Norge, Queer World, det muslimske kvinnenettverket Søsterlenkens idrettsgruppe, samt jobber ved Khartoum Contemporary Art Center. «Aktivismen min inkluderer arbeid innenfor BLM, Free Palestine, Queer-frigjøring, urfolksrettigheter, Free Kurdistan, også anti-patriarkalske og anti-kapitalistiske visjoner og bevegelser».

Arthur Xavier Samma Wonder

Foredragsholder og student

Arthur Xavier Samma Wonder (han/ham) er en 23 år gammel transmann, cybersikkerhetsstudent og offentlig foredragsholder. Etter å ha kommet offentlig ut som den første afrikanske transmannen i Norge, har han de siste tre årene vært en aktiv stemme innenfor det svarte miljøet og LHBTQ+-miljøet i Norge. Han har fokusert utelukkende på å øke aksept, åpenhet og enda viktigere, representasjon i de to miljøene og brobygging. Sammen med Lara Okafor skapte han filmprosjektet Loud and Proud: A Celebration of Black Queer Identity. Han har også hatt taleoppdrag for Oslo World Young og er tidligere styremedlem i PKI*, Salam Norge og Queer Youth Hordaland. Til høsten blir han med på Oslo World Youngs Norgesturné.